Elke maand organiseer ik een mindful wandeling in natuurgebied de Maashorst (Heesch). Je kunt je inschrijven via info@mygrowingself.com De kosten zijn 10 euro per mindful wandeling.

Uit eigen ervaring weet ik dat wandelen in de bossen mij enorm helpt wanneer ik een vol hoofd heb. Door mezelf onder te dompelen in de natuur geef ik mezelf de ruimte om te ontprikkelen en voel ik dat mijn onrust en spanning een stuk minder worden. Ik voeg daar mindfulness oefeningen aan toe om dit positieve effect te versterken. Door mijn aandacht te trainen kan ik ook in mijn drukke dagelijks leven meer in het hier en nu zijn en bewuster leven (dag automatische piloot!).

Met die intentie ben ik mindful wandelingen gaan organiseren. Ik help graag anderen om zo’n vertraag moment voor zichzelf te creëren in hun drukke en stressvolle leven.

Het doel van mindful wandelen is dan ook om met je aandacht meer in het hier en nu te komen en echt op te merken hoe het met je gaat. Een moment van goede zelfzorg door aandacht te hebben voor wat er van binnen gebeurt (gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties) en via je zintuigen je omgeving bewuster waar te nemen. Dit doen we door stukken in stilte te wandelen en aan de slag te gaan met verschillende mindfulness en ervaringsgerichte oefeningen.

Mindful wandelen is iets voor jou als je onderstaande vragen vooral met JA beantwoordt.

🌿 Heb je de laatste tijd weinig energie?
🌿 Ben je altijd heel druk met vanalles?
🌿 Lukt het niet goed om rust in je hoofd te krijgen?
🌿 Vind je de natuur een fijne plek om op te laden?
🌿 Ben je op zoek naar manieren om meer in contact te komen met jezelf en je omgeving?

Wat zeiden de deelnemers over het mindful wandelen:

Petra: Het was fijn Geertje, je leidde de groep op een prettige manier. Mooie ervaring, dank je!

Kristel: Voor de 2e keer mogen ervaren hoe dichtbij je bij jezelf kunt komen door bewuster bezig te zijn met het wandelen op zich. Geertje legt de oefeningen heel duidelijk uit en geeft je echt het gevoel dat je een kunt worden met jezelf zonder bezig te zijn met de andere deelnemers en je omgeving. Gisteren voor het eerst de visualisatie oefening mogen ervaren en daar was ik best even van overdonderd. Ik had me volledig overgegeven aan het verhaal en kwam daarmee tot de kern waar ze ons wilde hebben. Totaal overdonderd door de heftige emoties die dat teweegbracht rolde onbewust dikke tranen over mijn wangen. Heel verhelderend en ook een beetje confronterend. Desondanks heel bijzonder om te mogen ervaren en voor mijzelf weer een klein stapje op de juiste weg, de weg naar een bewuster leven en meer grip op mijn leven in deze roerige tijden.

Carin: De mindfulness wandelingen met Geertje ervaar ik als erg prettig. Naast dat het heerlijk is en genieten buiten in de bossen, zijn de handvaten die ze aanreikt tijdens de wandeling voor mij praktisch en gelijk toe te passen. De bewustwordingen die ik heb ervaren tijdens deze wandelingen zijn erg waardevol. Na een wandeling voel ik me blij en vol energie.

Wil je ook mee de natuur in? Schrijf je in via info@mygrowingself.com.

Terug naar aanbod